vineri, 28 noiembrie 2014

cat cantareste o geana si alte chestii electronice

stiu nu are nici o legatura cat cantareste o geana cu elecronica. dar totusi electronica ne ajuta sa aflam. mai jos sunt inca vreo cateva chestii electronice. le-am pus aici si pt "my-future-reference" , ca sa le gasesc mai repede. asa ca nu au neaparat legatura cu titlul postarii , cat cantareste o geana. (ca sa va scutesc de a viziona tot clipul , o geana are greutatea de 35 micrograme :) )

si mai jos cum sa faci un cantar pt "gene" :)))
aici mai jos sunt inca vreo 2-3 ciudatenii...microscop de electroni , si cum sa faci tu singur , o lampa . adica un tub electronic . (gen PL500 , PY88 , PCL85 si alte tuburi care ne lipseau pe vremea lu' Ceausescu , si ale naibi lampi se ardeau chiar de revelion , cand aveam si noi 4-5 ore de program bun... )

un site interesant , despre cum sa contruiesti lampi

http://tubecrafter.com/index.html

aici un microscop de electroni

http://hackaday.com/2014/04/13/electron-beam-control-in-a-scanning-electron-microscope/


un radiometru Crookeshttp://hackaday.com/2014/11/15/ben-krasnow-shows-us-how-a-crookes-radiometer-works/


si iarasi lampi,,,,

http://hackaday.com/2014/11/21/artisanal-vacuum-tubes-hackaday-shows-you-how/ si poate vrei sa iti faci un transformator de 50.000 de volti :)))) (nu stiu la ce ai avea nevoie , dar nah , nu se stie nici o data... e bun la casa omului un transformator de 50Kv ...50.000 de volti.. nu se stie la ce ai nevoie vreo data :)))) hahaha)daca nu ai nici o idee cum functioneaza lampile , mai jos ai 2 filmulete ...foarte bine facute. tre sa fii tolomac complet sa nu intelegi cum functioneaza lampile , din aceste 2 filmulete ....


de ajuns pt astazi.... revenim in emisiuniile viitoare... si cu aceasta "formatia noastra a luat sfasit."

(asta am auzit-o prima oara la Mihai M. cu "formatia noastra a luat sfasit" ... nu ma pot abtine sa nu pun making-of ul cu Mihai...si caterinca care a fost la filmare..) asta asa ca un bonus :)