sâmbătă, 11 iulie 2015

Becurile "ecologice" sunt extrem de periculoase

 inainte de articolul propriu zis cu becurile , un fel de prefata mai mare , scrisa de mine pt ca tot e in "tema" 

fara sa fac pe desteptul , sau sa apar ca viteazul dupa razboi, pot spune ca eu demult am masurat nivelul de radiatie pe neoane normale , de alea lungi.   atunci mi-am dat seama ca ceva nu e in regula cu neoanele. am masurat empiric la acea vreme , cu un masurator de camp rf simplu cu un ac indicator si o dioda de detectie plus un condensator. initial masurasem monitoarele clasice cu tub catodic de la munca. vroiam sa vad cat radiaza aparent intr-un spectru larg.  apoi am masurat langa neoane . ca si concluzie ,tot empirica , ajunsesem sa imi dau seama cam cat camp electromagnetic emit diverse surse de "radiatie" la modul general. 

 

cum faci o pizza repede si buna?

asta seara din nou , ma simt marinimos. stiu ca eu pt voi sunt un fel de zeu-centaur , si atoate-cunoscator, asa ca asta seara , o sa va explic ,in detaliu cum sa nu mori de foame , si sa iti faci o pizza super buna si super rapid , acasa , seara ora 12 noaptea.
la acest capitol , bucatarie , nu pot spune ca sunt prea "zeu" cum sunt in (multe) alte domenii, dar totusi ma descurc sa fac cateva chestii...de mancat .
(in cazul in care sunt litere lipsa , nu e problema , e doar tastatura pe care scriu , un pic mai mult defecta)