24 martie 2013

romania este stat indivizibil si unitar

si foarte frumoasa . este o tara extraordinar de frumoasa. multi au vrut de-a lungul timpului (si unii au si reusit)
sa rupa bucatele din ea.

mi-am amintit acum de o deplasare cu tvr-ul in ardeal. o sa pun niste poze de atunci , cu cateva explicatii ..
dar stai asa! mi-am mai amintit ceva !!

si normal ca bozgorii vor "tinutul secuiesc" , care in opinia mea nu exista. exista doar ardealul.

asa pe scurt mai stii ce a facut tipul asta ????





iti amintesc eu...si istoria....



a unit tarile Romanesti

sursa :  http://istorie.scienceline.ro/UNIREA_PRINCIPATELOR___24_IANUARIE_5_FEBRUARIE_1859___ZIUA_UNIRII_6340_542_1.html



"UNIREA PRINCIPATELOR - 24 IANUARIE/5 FEBRUARIE 1859 - ZIUA UNIRII

UNIREA PRINCIPATELOR........In 24 ianuarie (5 februarie pe stil vechi) poporul roman sarbatoreste in fiecare an Unirea Principatelor.

La 24 ianuarie/5 februarie 1859, Alexandru Ioan Cuza este votat, unanim, Domn al Moldovei si Domn al Tarii Romanesti, de cele doua camere de deputati, mai intii de cea de la Iasi, apoi si de cea de la Bucuresti.

"V-am zis ca ea va fi precum Romania o va dori si o va simti", spunea Alexandru Ioan Cuza.

Unirea cea mult asteptata de veacuri, dupa moartea napraznica a lui Mihai Viteazul, ucis miseleste de unguri in 1601, pe Campia Turdei, se infaptuise.


Primii pasi catre unire s-au facut odata cu evenimentele revolutiei de la 1848
, care - desi a fost inabusita - a demonstrat in mod categoric dorinta de independenta si de unitate a romanilor. Din pacate, netinand cont de interesele poporului roman, Imperiul Otoman si Rusia Tarista au incheiat la Balta Liman (cartier in Constantinopol), in primavara anului 1849, o conventie valabila sapte ani, care afecta grav suveranitatea Principatelor. Prin acea conventie se stabilea ca domnitorii celor doua tari romanesti sa fie considerati inalti functionari ai Imperiului Otoman si sa fie numiti direct de sultan, cu acordul Rusiei Tariste. .................bla bla bla.... "


---------------------------------------------------------


vreti asa zis-ul "tinut secuiesc" CARE DE FAPT E ARDEALUL , pt ca E FOARTE FRUMOS MAAA !!!!  .... NICIODATA !!!! acolo e :

 ROMANIA !!!!  nu  ungaria, nu tinutul secuiesc - ROMANIA PUR SI SIMPLU .


si acum povestirea de acolo...

Ne-a trimis tvr-ul sa realizam un reportaj cu frumusetile Romaniei din acea zona. Nu intru in detalii tehnice si ce am filmat pe acolo ca nu are rost , dar un lucru pe care mi-l amintesc foarte bine , si de care am fost foarte mandru, este ca asistentul de imagine si lumina , Adrian Maranca , a purtat tot timpul un steag mic cu culorile Romaniei. m-am simtit super bine si mandru ca sunt roman, deoarece in toate filmarile si pozele, se vedea steagul Romaniei.
bine inteles ca "unii" se uitau chioras la noi , dar nah... ce sa ne faca , eram de la tvr... in misiune "oficiala"... nu puteau sa ne cafteasca ca iesea urat... cati dinti or fi scrasnit atunci :))))
peste tot pe unde ne duceam sa filmam diverse chestii , rafting , biciclete pe munte, calarie , excursii montane, alpinism etc , era si steguletul lui Adrian Maranca prezent.... pe partea din fata a barcii de rafting era legat steguletul , pe bicicleta , flutura steguletul... la tiroliana ....steguletul... i-am disperat cred cu steguletul ala...

nu are sens sa mai povestesc eu , va las sa admirati voi singuri pozele , care fac cat o mie de cuvinte...


inca o data ...este foarte frumoasa Romania. si trebuie sa o pastram asa cum este ea. nu sunt extremist, poate un pic nationalist, dar e ceva rau in a imi iubi tara , asa cum a lasat-o Alexandru Ioan Cuza ?
cred ca oricare cetatean al Romaniei ar trebui sa fie un pic patriot si sa isi iubeasca tara. rusii cum isi iubesc "Матери России" ??? (mama rusie)  americanii de ce au toti in curte steagul cu 13 dungi orizontale colorate alternativ, 7 în rosu și 6 în alb , cu 50 de stelute ??? ei de ce pot fi patrioti si noi nu?

PS: as desfinta toate placutele bilingve din acea parte a locului care ma zgariau pe retina , ma zgariau , nu szgariau :))) ce e tampenia asta cu placute bilingve? mars ma de aici si invata sa vorbestii si scrii romaneste ca esti in Romania !!









































asa ca atata timp cat sunteti in regiunea incercuita de granite din imaginea de mai jos sunteti in ROMANIA ,
tu'va neamu' de bozgori . nu va convine ? mars la voi in Ungaria !!!! ca aici nu o sa fie nici o data nici un tinut secuiesc , nici o autonomie teritoriala, aici o sa se vorbeasca ROMANESTE tot timpul, si limba oficiala e romana !!!   (daca va primesc si aia ... ca ungurii get pe get se respecta nu ca voi...)


ROMANIA



radio fara baterii

ca tot am vazut ca se cauta pe net , radio fara baterii , in loc de radio fara filtru , am zis ia sa public o schema de radio fara baterii .

deci RADIO FARA BATERII ...

este simplu de facut , trebuie o dioda cu germaniu , un condensator , o bara de ferita , niste lita , si o carioca mai groasa in care intra toata smecheria asta ... schema e banala dar daca nu stii un pic de electronica , macar cea de liceu, nu ai cum sa il faci.

sper sa va descurcati si sa va iasa acest RADIO FARA BATERII

SAU RADIO FARA BATERIE adica radio fara curent , pe intelesul lui gugle . :)))


iata schema :


si prin razboi soldatii tot asa ascultau radio la chestii de astea fara baterii, pt ca nah fiind pe front , nu aveai curent ...doh. sau corent :))) .... mai sunt variante de radio cu cartof si cuie , dar ala il voi prezenta intr-o editie viitoare. pana atunci , formatia noastra a luat sfarsit. :) .... aveti mai jos cateva variatiuni de scheme ...




preluare text urmator, de aici : http://byrev.org/ro/radio-cu-galena/

Schema este simpla:
- O lita de cupru, cat mai lunga posibil (zeci… sute de m)
- o dioda de detectie (se gasesc in aparatele radio vechi, este usor de recunoscut fiind din sticla)
- o galena de telefon (intensitatea sonora este mai mare daca impedanta difuzorului este mai mare. De regula telefoanele fixe vechi aveau galene cu rezistenta foarte mare … cele noi nu prea se preteaza)
- un fir pentru impamantare care nu este obligatoriu dar pentru o intensitate sonora mai buna este indicat.




schema cu selector de canale, condesatorul cv si transformatorul T-1 ajuta la filtrarea/selectarea frecventelor.
Asa ceva am experimentat cand eram mic copil (mic radioamator) , prin generala cred. Merge garantat mai ales daca sunteti in apropierea unui releu radio. In Timisoara de ex. merge 100% ptr ca releul radio de la radio craiova este practic in oras, pe langa MOLL ! Eu am facut experimente la o distanta de ~ 60 km fata de craiova si se auzea foarte bine.
Cel mai reusit a fost cand eram prin liceu cred, folosind un difuzor de televizor cu lampi, vechi, cu impedanta foarte mare, un fir de cupru cu o lungime de ~ 60m (legat in forma de T la dif) si cu impamantare. Se auzea si de la 10m distanta destul de bine.