luni, 9 februarie 2015

modificare lanterna incarcator cu led cree

aveam de sute de ani , o lanterna cu leduri normale. nici nu se inventase de mult ledul alb , cand am cumparat acea lanterna - incarcator ..are foarte multi ani..cred ca vre-o 8-9 ani..cam asa
zilele trecute am cumparat un led CREE  la 6-8 volti. mai am un proiect , sa modific o lampa de lumina pt filmare subacvatica si vroiam sa vad acest led , cata lumina da.
in fine , am desfacut lanterna asta si inauntru este foarte misto facuta , are o sursa in comutatie cu limitare la incarcare pt acumulatori ni-cd obisnuiti. are si o functie de lapa de veghe la priza , si inca o functie de lumina de back-up daca se opreste curentul de la priza. cand nu mai are curent la priza daca ea este lasata pe pozitia aprins , cat are curent din priza , pt incarcare , nu se aprinde lanterna frontala. daca a cazut curentul de la priza , bang !!! se aprinde lanterna. misto chestie.

ledul CREE s-a potrivit la marele fix in locasul celor 4 leduri. pana si cele 2 gauri de fixare a cablajului vechi cu 4 leduri , se potrivesc la fix pe gaurelele de la papuceii ledului CREE. (au mai trebuit un pic marite gaurile la CREE )
mare atentie ca acea depunere argintie de pe oglinda de reflexie a ledului , conduce curentul. deci are rezistivitate 0 ohmi , si trebuie pilita pe spate unde vine ledul , pana la stratul curat de plastic.
eu i-am mai facut inca o modificare ca ma enerva cand o bagam in priza din cauza stecherului inglobat in carcasa , pierdeam gaura de priza de langa ea , era mare si nu se mai putea baga nimic in gaura de langa lanterna. asadar am taiat stecherul inglobat in carcasa si am pus un flintic de cablu cu un stecher maleabil in capat.
pe viitor o sa scot din cei 6 volti din acumulatori , printr-un 7805 generic si o mufa usb de incarcare. adica un fel de "power bank" . mufa de usb o sa o pun unde a fost stecherul inglobat in carcasa , si acuma e o gaura .

poze pe intelesul tuturor mai jos ..

incercare de reparatie laptop hp dv 6000

pe repede inainte ca nu am timp...ca de obicei..

am primit la reparat , un laptop HP DV6000 .foarte misto ca si configuratie , dar se pare ca are ceva ars pe partea de alimentare. inca nu am descoperit ce are , pt ca la prima vedere si masuratoare , nu pare sa aiba ceva ars... oricum ceva e ars de nu merge. :)

reparatie walkie talkie general electric

nu am timp sa scriu prea multe detalii , pt ca mai vreau sa bag 3 postari..

un tov de al meu avea (are) 2 walkie talkie-uri General Electric . foarte mici foarte dragute. unul din ele functiona perfect, al doilea il desfacuse el pt ca facuse scurt , la baterii ,o mica tablita de trecere de la + la - intre cele 3 baterii. in fine , nu asta era problema , am pus izolir band si nu a mai facut scurt , problema era ca al 2-lea walkie talkie nu facea nimic. decat se aprindea pe canalul 1 si atat. nu mergea emisia nu puteai sa schimbi canalele , nimic , decat butonul de power.