https://wsprnet.org/drupal/wsprnet/map
https://miguelvaca.github.io/vk3cpu/magloop.html
PSK reporter
Dan Toma
http://www.tonnesoftware.com/
Puteți încerca să-mi recepționați emisia în WSPR. Este pe frecvența de 7036.444KHz. Voi lăsa să funcționeze toată noaptea.
Dacă nici ăsta nu este sport extrem .... Vă mai aduceți aminte de micro-nano-pico-magloop-ul pe care l-am prezentat acum câteva săptămâni pe unul din grupurile din YO? Cel de 7cm diametru și 7 spire, cuplaj printr-un tor FT82-43. Azi, la plezneală, l-am conectat la IC-705, 10W(sursă externă), banda de 30m, WSPR și mi-am văzut de treaba. Spre seara am zis totuși să verific dacă m-a pescuit cineva. Am avut o mare surpriză. Mentionez că jucăria stătea cuminte pe birou, într-un balcon tip lojă închis (adică micul meu birou/shack/atelier), cu jaluzele de aluminiu la geam (neridicate). Uite d'aia mă fascinează pe mine QRP-ul și antenele de dimensiuni cât mai mici.
Am continuat experimentele cu WSPR. De această dată, recepția în banda de 40m a fost realizată prin intermediul serveruluiu WebSDR instalat la Breaza PH (KN25te). Receptorul este un RSP-1A, dar folosit pe doar 8 biti. Aplicația WSJT-X a rulat pe un PC în București, conectarea la canalul audio realizând-o prin VB Virtual Audio Cable. Este interesant ce pot recepționa cu un Delta Loop 80-10m (de fapt un fel de hexa loop neregulat și ca formă și ca înălțime), dar perfect acordat. Recepția a fost continuă pe durata nopții. Toate astea într-o zonă cu un zgomot radio ce nu prea îmi permite nici un fel de trafic în mod normal, poate cu excepția celui digital. Stațiile din SUA au fost recepționate între orele 3-4am UTC.
http://www.tonnesoftware.com/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu