20 octombrie 2013

proiect pager




toata lumea are in ziua de azi un proiect .
daca nu ai un "proiect" nu esti in trend ...adica esti un nimic .
dintotdeauna mi am dorit sa fiu "principal manager project for development of bla bla bla"
:))))) :)))))) hi





asa ca de azi vreau sa fiu "manager de proiect" sau "sef de santier , peste brigadieri" la cioaca asta care o sa v o povestesc cu pagerele :)))




deci iata ce vreau sa fac :
la mai multe QTC-uri in video (prin bodegi obscure , gen grasele din militari/gorjului) la care
am participat , mai venea cate o data vorba , bah voi mai tineti minte pagerele ? si ce bine mergeau ?
unii dintre cei prezenti la masa spuneau , ca mai au si acum unul , in stare de functionare ...
deci de aici deducem ca inca exista printre radioscamatori pagere functionale din pct de vedere electronic. acu vreo cateva zile am fost la un radioamator acasa (nu zic la cine ca poate nu vrea sa ii pomenesc numele) si avea un pager motorola advisor functional. am discutat mult pe tema pagerelor cu el...si am ajuns la concluzia ca avantajele depasesc dezavantajele unui pager .
problema , dar de fapt nu e problema , este ca din companiile care furnizau servicii de paging s au desfintat sau au fuzionat in alte companii , care din ce m am interesat eu pana acum , si am tot dat telefoane pe la diverse departamente , unul din angajati s a scapat ca serviciul nu mai este pt publicul larg si functioneaza doar intr o retea restransa .

duminca , am fost in targul de vechituri de la vitan si o babuta vindea un pager motorola . am intrebat o cat e cutiuta , si baba mi a zis " ceasul ala e 1 leu uite ii pun baterie sa vezi ca merge (10 mii lei vechi) "
i am dat 2 jdamii ( 2 lei/ron doamne !!! atat valoreaza tehnologia Motorola ?? ) si am plecat fericit . data afisata la pornire era ceva de genul x,xx,94
cred ca cele 5 cifre afisate dupa numele operatorului , este de fapt nr pagerului ...si este foarte simplu :D ...gen 77899 :P

booonnn...imediat ce am ajuns acasa , l am desfacut evident inauntru sa vad ce are :))) si sa il curat . am descoperit o baterie de backup de ceas , am schimbat o cu una noua.
inside: lucratura motorola....o antenuta mica pe ferita , un invertor cu un minitransformator gen dala de gloria de difuzor dar numai ca de dimensiunea a 5 mm , si tot felul de feluri ...

am sapat o zi intreaga pe net dupa softuri si tot felul de chestii , am gasit in alte tari , inca furnizori de servicii de paging cu pagina de trimitere de mesaje functionala ( am gasit si un cod sursa pt o astfel de pagina :P )

nu mai stiu in ce tara o gasca tot de dubiosi dastia de radioamatori ( ca nu ne mai satura Dumnezeu de scule si tot felul de troace inutile , cum zice nevasta , arunca le dracu' la gunoi ca uite ce de fire prin termopanul de nus' cate milioane si naibi camara aia plina de cutii cu cacaturi si ne mai si radiaza statia aia a ta pe care vb zi si noapte cu alti igrecotrei alfa , uischi .....cred ca nu sunteti sanatosi la cap !!! ...acuma vrei sa cumperi nus ce lampi {sper sa iti explodeze una in cap sa te potolesti} ...ce nu ai telefon mobil ? la ce iti trebuie troacele astea , care mai si costa echivalat in parfumuri si bijuuri , daca le ai vinde , o gramada ? ) am inchis paranteza din pct ul de vedere al femeii langa care ne petrecem viata de catzei inutili ...deci am gasit pe net o pagina unde intr o tara niste radioamatori si au facut in 147,975 mhz o "mini-retea" de pagere . din ce am citit nu este foarte greu , dar nici usor , se foloseste un fel de modulatie AFSK la baza bla , bla nu conteaza principiul de functionare ...am salvat toate softurile si linkurile utile . toata chestia stiti cum e ..pana bagi letconul in priza si se incalzeste ca dupa aia , imediat te prinde dimineata masurand tensiuni si lipind piese pe cablaje de test , care bineinteles ca raman montaje definitive ... :))) :))) hi.

asadar , vreau sa demarez proiectul pagerul . :D
eu nu pretind si nici nu sunt si nici nu zic ca as sti multa sau putina electronica (mai degraba nu prea stiu) dar stiu care e emitorul baza si colectorul , si din ce am vazut eu pt cineva care a facut in viata lui un programator de statii cu MAX232 nu cred ca e mare chestie sa puna cap la cap ce am gasit eu pe net.

stiu ca si asa se uita lumea pe strada ca la urs cand vre un radioamator scoate GP -ul 300 cu catamai antena din rucsac si vb la el....
daca tot suntem in acest stadiu de penibilitate , frumos ar fi sa ne mai bipaie si pagerele de acum 100 de ani ...pe care sunt sigur ca daca te vede un pustulache emo de 17 ani , ala clar te considera de pe alta planeta sau sigur zice ca ai calatorit in timp ...daca e prea drogat o sa creada ca el a calatorit inapoi in timp , dar e mai bine sa ii zici ca tu ai venit in viitorul lui , si ca el de fapt e prins in "matrix" si oricum nu poate scapa decat daca distruge unitatea lui de playstation de acasa :))))))) :))))) ... ( nus daca a ti vazut ca nici cosurile care le au pe fata nu au o culoare sanatoasa cum aveau ale noastre ...ale lor sunt verzui :))))) )

in fine ...concluzie :
- cine se baga sa facem asa ceva ? din pct de vedere legal avem voie sa folosim moduri digitale si modul in care functioneaza aceste pagere este ultra-banal codat ...
trebuie doar schimbata frecv pagerelor care am inteles ca se face simplu prin schimbarea cuartului de receptie , ei zic acolo "re-crystall" si dau si frecv exacta a cuartului , pt 147,975mhz

" Xtals can be ordered from HY-Q, the type to order is GJ05E Q38 65.0375Mhz for a Bravo or Advisor pager with a x2 multiplier. The Multitone unit pictured has a 21.4Mhz IF. It's probably worth testing the pager before rushing out and purchasing a new Xtal for it. The recommended amateur frequency for POCSAG is 147.975, because it puts Amateur POCSAG as close as possible to commercial POCSAG, and existing paging equipment is still very much in-band at 147.975. In reality any amateur POCSAG activity is of such low duty cycle that it is unlikly to cause any concern. "


------link1---

------link2---- (unii la fel de nesanatosi )

----link3----

----link4------

-----link5---- (gata facute)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu